Tarihçe

Saraççeşme İlkokulu, 1969 yılında "Aynalı Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlkokulu" adı altında eğitim öğretime başlamıştır. Okuldaki öğrenci sayısının artması üzerine okula ek bina yapılmıştır. Zamanla yetersiz olan binaya 2000/2001 yılında 2 yeni ek derslik yapılmıştır. Aynı tarihte ilköğretim okulu olarak eğitim öğretime devam etmiştir. Saraççeşme Köyü'ne, 2006'da yapımına başlanan ve Avrupa Birliği projesi kapsamında yapımı sürdürülen 8 derslikli ilköğretim okulu 2007 yılında bitirilmiş olup; bu tarihten itibaren bu binada dersler işlenmeye başlandı. Yapımı tamamlanan 12 derslikli yeni ortaokul binası ile 2019/2020 Eğitim-Öğretim yılında ortaokul bölümünün ayrı binaya geçmesiyle tam gün eğitime geçilmiştir.